iPhone X

Apple komt met de nieuwe iPhone X

Het lijkt erop dat Apple een nieuw veel duurder toestel wilt gaan uitbrengen. Dit heeft grotendeels te maken met het 10 jarig bestaan sinds de allereerste iPhone werd gepresenteerd door Steve Jobs. De iPhone X is een premium model waar een flink bedrag voor moet gaan betalen omdat dit een bijzonder toestel zal gaan worden.

iphone x modellen

iPhone X design

Apple gaat voor het eerste sinds 2014 een totaal nieuw design introduceren zoals wij dat nog niet gewend waren. Dankzij enkele uitgelekte beelden en foto’s is het vrijwel bijna zeker hoe de nieuwe iPhone eruit gaat zien. De nieuwe iPhone ziet er grotendeels erg goed uit. In de inham (luidspreker) aan de bovenkant van het scherm moet Apple wel een flink aantal sensoren kwijt. De inham is niet zo storend wanneer er gewoon een zwarte notificatiebalk is, maar in witte apps wordt het al storender.

Scherm

Het nieuwe toestel van Apple zal waarschijnlijk geen of vrijwel randloze schermen krijgen waardoor je meer ruimte krijgt voor het kwalitatief nieuwe OLED-scherm. Onlangs heeft Apple namelijk bekend gemaakt in 2018 over te stappen op OLED display voor alle toestellen. Apple komt dus met twee toestellen dat één een 5.85 inch OLED scherm zal krijgen en de andere een 6.46 inch paneel. Ook zal de fysieke home button zal verdwijnen en de gezichtsherkenning wordt de nieuwe TouchID die onder het scherm zal komen. De vingerafdrukken zullen dus komen te verdwijnen.
De thuisknop wordt mogelijk vervangen door een gebied onderaan het scherm, waarop virtuele knoppen kunnen worden weergegeven, vergelijkbaar met de Touch Bar-functionaliteit van de MacBook Pro. De ruimte onderin het scherm zou continu worden gebruikt voor dit virtuele gebied. Omdat hierdoor minder van het scherm overblijft voor de weergave van apps, zouden de virtuele knoppen enkel voor de OLED-iPhone van 5,8 inch worden gebruikt.

iphone x scherm

De iPhone X komt in de modellen 128 GB en 256 GB. De kleuren zijn helaas nog niet bekend.

Draadloos opladen

Door de glazen behuizing van de iPhone X zou het toestel opgeladen kunnen worden. Het glas zou de draadloze oplaadfrequenties beter doorlaten dan een metalen alternatief. Het is nog niet zeker of Apple alle nieuwe iPhones van een draadloze oplader voorziet. De technologie zou alleen bij de duurdere modellen worden toegevoegd, waarna alle iPhones in 2018 een draadloze oplader krijgen. Volgens andere geruchten wordt het draadloos opladen later via een software-update aan de iPhone 8 toegevoegd. Apple heeft zich begin 2017 in ieder geval officieel aangesloten bij het Wireless Power Consortium dat de wijdverspreide Qi-standaard voor draadloos opladen ontwikkelt.

iPhone X prijs

Volgens de laatste geruchten de 128 GB versie van de iPhone X rond de 1000 euro kosten en de 256 GB rond de 1160 euro. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zullen ongeveer dezelfde prijs krijgen als de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Wilt u alvast als eerste de iPhone X bestellen? (Pre-order)

Volgens de laatste geruchten zal de nieuwe iPhone X slechte in beperkte aantallen beschikbaar zijn door het gebrek aan onderdelen die niet zo snel geproduceerd kunnen worden. Wilt u als eerste op de hoogte zijn van deze iPhone in combinatie met een Base, Orange, Proximus of Telenet abonnement? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief  of hou onze website in de gaten of voor het laatste nieuws over de iPhone X.

Andere modellen

Vindt u de nieuwe iPhone te duur of wilt u niet langer wachten? Bekijk dan andere iPhone modellen die in prijs zijn verlaagd!

– Nergens anders goedkoper!
– Gratis binnen 30 dagen te retourneren
– Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd. Zelfs op zondag.
– 2 jaar garantie